Fotoğraf Sanatçıları 17 - Yakup YENER



Merhaba sevgili okuyucular. 

Yine, yepyeni bir fotoğraf sanatçısı yazımız ile karşınızdayız.

Keyifli seyirler...


Karşınızda;


Yakup YENER





1974 yılında, Gaziantep şehrinde dünyaya gelmiştir. 

Fotoğraf ile tanışması 90’lı yılların başına dayanmaktadır.

 Bu yakınlaşmanın bir “tutku” ya dönüşmesi fazla uzun sürmemiş ve makinesi ile O’nu ayrılmaz bir ikili haline getirmiştir.


 Yakup Yener, fotoğraf tutkusunu anlatırken, bu tutkunun zaman zaman hayatının önüne geçtiğini ve bir çok şeyden ödün vermek zorunda kaldığını ifade ediyor. 


Elbette hiç bir emek karşılıksız kalmamıştır bugüne kadar. 

Yakup Yener için de, fotoğrafa duyduğu tutku ve verdiği emekler, ulusal ve uluslararası alanlarda bir çok başarıyı da beraberinde getirmiştir.


Bir çok karesi, Türkiye, Almanya, Sırbistan, İngiltere, ABD, İspanya ve daha birçok ülkeden, en prestijli organizasyonlarda ödüller kazanmıştır.


Yakup Yener, bir fotoğraf sanatçısı olarak, fotoğraf sanatına katkı sağlamak için de bir çok girişimde bulunmaktadır.


Bir çok fotoğraf yarışmasına jüri olarak katkı yapan Yakup Yener, 2016 yılında beri Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) temsilcisi olarak görev yapmaktadır.


Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) üyesi olan Yakup Yener, Gaziantep Üniversitesi, Fotoğraf Topluluğu’nda da fotoğraf eğitimleri vermektedir. 

Fotoğrafa olan tutkusunu, bu konuda ki sıradışı yeteneğini mesleki hayat ile bir araya getirerek, hayalini herkesin kurduğu ama gerçekleştirebilme deneyimine ufak bir azınlığın sahip olduğu, hobisini, işine dönüştürme ayrıcalığına sahip oldu. 

Grafik tasarım, internet sitesi altyapı hizmetleri, internet site tasarımı, arama motoru optimizasyonu (SEO), arama motoru reklam hizmetleri (SEM) ve benzeri alanlarda hizmet veren Cemre Media, medya tanıtım, sanayi fotoğrafçılığı, moda fotoğrafçılığı, tanıtım filmleri ve benzeri alanlarda hizmet veren İstanbul Fotoğraf ve sektöre yepyeni bir bakış açısı kazandıran “drone” ile çekim konusunda bir ilk olarak hizmet veren Havadan Çek, kurucusu ve fikir babası olduğu ticari kurumlardan bir kaçı… 

























posted by rdk




Fotoğraf Sanatçıları 17 - Yakup YENER Fotoğraf Sanatçıları 17 - Yakup YENER Reviewed by Unknown on Haziran 06, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.