Fotoğraf Sanatçıları 15 - Adnan SARAÇOĞLU



Merhaba sevgili okuyucular. 

Bir çarşamba günü daha sizlerle birlikteyiz. 


Karşınızda;

Adnan SARAÇOĞLU




Adnan Saraçoğlu 1966 yılında, İzmir'de doğdu.

Bilgisayar uzmanı olarak, Amerikan şirketleri, NCR* ve AT&T*’ de çalışıp,  Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yaptı. 


*NCR Corporation, 1884 yılında ABD Atlanta’da kurulmuştur. Uluslararası ilk şubesini 1885 yılında Londra’da açmıştır. 2014 yılı itibariyle cirosu 6.59 milyar dolar, çalışan sayısı ise 180 ülkede 30.200 kişi olarak kayıtlara geçmiştir. NCR Corporation, kişisel bilgisayarlardan, büyük işlem kapasiteli ticari sistemlere kadar, bankacılık, mağzacılık, otelcilik gibi sektörlere özel olarak çözümler geliştirmektedir. Sektörlere özel geliştirdiği, yazılım ve terminal çözümlerini pazarlayan, kurulumunu yapan ve satış sonrası destek hizmetleri veren, uluslararası dev bir şirkettir.  


*AT&T, merkezi Teksas, ABD'de bulunan, uluslararası bir telekomünikasyon şirketidir. Alexander Graham Bell tarafından kurulan Bell Telefon Şirketi ile birleştikten sonra, dünyanın en büyük telefon şirketi olmuştur.


2014 yılında emekli oldu.


35 yıldır fotoğrafla iç içe olan Adnan Saraçoğlu, 2001 ve 2006 yılları arasında Canon, Pentax, Samsung, Sigma, Nikon, Olympus ve Fuji gibi firmalar tarafından Türkiye’ye pazarında satışa sunalacak olan makinelerin teknik incelemelerini yaptı.

 Bu incelemeleri  internet ve yazılı basında  yayınlandı.


2007 yılında, an itibarı ile 42.000 aktif üyesi bulunan, Fotono1.com adlı fotoğraf paylaşım sitesini kurdu.

2011 yılında, Greenpeace ve tüm dünyadaki Greenpeace gönüllülerinin oluşturduğu fotoğrafçılarla, Fotooptimum.com adlı fotoğraf paylaşım sitesini kurdu.


Fotoğrafları ile bir çok sergide yer alan Adnan Saraçoğlu’nun, kendi kurguladığı kısa film ve reklam çekimleri de vardır. 


İki çocuk babası olup, Eskişehir' de yaşamaktadır.





































posted by rdk

Fotoğraf Sanatçıları 15 - Adnan SARAÇOĞLU Fotoğraf Sanatçıları 15 - Adnan SARAÇOĞLU Reviewed by Unknown on Mayıs 30, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.